Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Meslek Yüksekokulu (MYO) Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı tarafından NEÜ Meram MYO öğretim elemanlarına yönelik yemek yapma yarışması düzenlendi.

NEÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Atölyesi’nde yemeklerin kura usulü ile belirlendiği etkinlikte Meram MYO öğretim elemanları daha iyi yemeği yapmak için birbirleri ile kıyasıya yarıştı. Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğretim elemanlarının jüri olarak yemekleri değerlendirdiği yarışmada, Öğr. Gör. Murat Çalış, “Ankara Tava” yemeğiyle birinci, Doç. Dr. Süleyman Doğu, “Özbek Pilavı” ile ikinci, Öğr. Gör. Ali Giray ise “Beef Stroganoff” yemeğiyle üçüncü oldu.

Kendine Güvenen Hocalarımızı Bekliyoruz
Kendisinin de katılarak “Özbek Pilavı” ile 2. olduğu yarışma hakkında konuşan NEÜ Meram MYO Müdürü Doç. Dr. Süleyman Doğu, “Birleştirici, öğretim elemanları arasındaki samimiyeti artıran, bir kurumun vizyon sahibi olması açısından son derece önemli bu tarz etkinliklerin artarak devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. İnşallah ilerleyen süreçlerde devamı da gelecek. Kadın öğretim elemanlarının yarıştığı bir etkinlik olacak. Daha sonrasında dereceye girenler birbirleri ile yarışacak. Bu tarz etkinliklerle bizlere de güzel anılar kalıyor. Yarışmayı gerçekleştiren Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü’ne ve cesaret gösterip yarışmaya katılan hocalarımıza teşekkür ediyorum. Yarışmayı imkanlar dâhilinde geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Kendine güvenen hocalarımızı bekliyoruz” diye konuştu.

Güzel Yemekler Ortaya Çıktı
Meram MYO Öğretim Elemanları Yemek Yarışması’nın sonuçlarından ve geri dönüşlerden son derece memnun olduklarını aktaran NEÜ Meram MYO Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Başkanı Öğr. Gör. Cemil Uslu ise, “Bölüm olarak ilk defa gerçekleştirdiğimiz yemek yapma yarışması yoğun katılımla ve güzel bir şekilde sonuçlandı. Yarışmaya katılan öğretim elemanlarının yoğun çabası ve gayretiyle güzel yemekler ortaya çıktı. Yemekler, alanlarında uzman ve deneyimli mutfak hocalarının beğenisine sunuldu. Jürinin değerlendirmelerine göre de dereceye giren hocalarımıza günün anlamını ve mutfağı sergileyen özgün hediyeler verildi” dedi.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
0Shares

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: