Uluslararası Beyoğlu Lezzet Festivali Şenliklerle Başladı

Beyoğlu Lezzet Festivali’nde Malezya Densları ve lezzet ekibi izleyenleri hayran bıraktı. Mutfak, sahne, workshop, panel ve yarışmalarla konuklarına dopdolu ve unutulmaz bir gün yaşattı

İSTANBUL – Türk ve dünya mutfağını yakından tanıma fırsatı sunacak “Uluslararası Beyoğlu Lezzet Festivali” başladı. İstanbul’un gözbebeği Galataport Saat Kulesi alanında gerçekleşen kültür ve lezzet şölenininde gösteri yapan Malezya Dansları Ekibi, savaş dansları ve yöresel danslarıyla izleyenleri hayran bıraktı. Uluslararası Beyoğlu Lezzet Festivali, mutfak, sahne, workshop, panel ve yarışmalarla konuklarına dopdolu ve unutulmaz bir beş gün yaşatmaya başladı. Bu arada düzenlenen genç aşçılar yarışmasında ise umut vadeden aşçılar birbirleriyle yarışarak heyecanlı bir gün yaşadılar. Festivalde kurulan standlarda istanbul’un ünlü mutfakları en iyi ve marka ürünlerini sergileyip, tanıttılar ve satış yaptılar.

Malezya’nın İstanbul Başkonsolosu Tengku Dzarif Raja Abdul Kadır’ın eşi ve Turizm Malezya İstanbul Direktörü Norlizah Jahaya’nın organisyonu ile festivalde gösteri yapan Malezyalı dansçılar fuarın gözdesi oldular.

ÖNEMLİ KATILIM OLDU
Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde Galataport Saat Kulesi Alanı’nda yapılan “Uluslararası Beyoğlu Lezzet Festivali”ne Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Nermine Mustafayeva, Meksika İstanbul Başkonsolosu Maria Isabel Arvide, Libya İstanbul Başkonsolosu Salahedden Alkasah, Malezya İstanbul Turizm Müdürü Norlizah Jahaya ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız katıldı.

Festival; Türkiye’den Azerbaycan’a, Rusya’dan Belarus’a, Brezilya’dan İtalya’ya kadar 14 ülkenin yöresel lezzetlerini bir araya getiriyor. Paneller, atölyeler, ödüllü yemek yarışmaları ve birbirinden değerli sanatçıların konser vereceği festival, 19 Haziran’da sona erecek.

Türkiye Otelciler Birliği-TÜROB Başkanı Müberra Eresin, yönetim kurulu ile festivale katıldı.

“SANAT NE KADAR ÖNEMLIYSE YEMEK DE ÖNEMLI”
Uluslararası Beyoğlu Lezzet Festivali’nde konuşan Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Nermine Mustafayeva, “Festivalin bugün ilk günü, çok beğendik. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın dediği gibi ‘İlk defa böyle bir etkinlik, festival yapılıyor’. Bence çok başarılı. Çok güzel bir yerdeyiz. Gördüğümüz kadarıyla büyük bir ilgi topladı. Burada ülkelerin kendini tanıtma amacı var. Sanat ne kadar önemliyse yemek de önemli, yemek de bir sanat. Azerbaycan’ın yemekleri çok meşhur. Türk yemekleriyle ortak noktaları var ama yine de özel noktaları da var. İnşallah insanlar beğenirler, bizim de mutfağımızdan tadarlar” açıklamasında bulundu.

FARKLı ÜLKELERIN BAŞKONSOLOSLARıYLA DÜNYA ILK FESTIVAL
Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız şöyle konuştu: “Uluslararası Beyoğlu Lezzet Festivali; ülkelerin, insanların birbirlerini yemek kültürleriyle tanımaları için bir fırsat. 3 yıl önce göreve geldiğimde başkonsoloslarla beraber toplantı yapmıştık. Sayın başkonsoloslarımıza bu fikrimizi ifade ettik. Bir tarafta başkonsolosluklar, bir tarafta Beyoğlu Belediyesi; birlikte gastronomi festivali gerçekleştirmenin teklifini sunduğumuzda bütün başkonsoloslar varız dediler. Müthiş bir fikir olarak kabul edildi. Bugün 14 ülke, birlikte bir gastronomi festivali gerçekleştiriyoruz. Tabii ki çok sayıda gastronomi festivali gerçekleştiriliyor ama farklı ülkelerin başkonsoloslarıyla gerçekleştirilen bildiğim kadarıyla Dünya’daki ilk festivaldir.”

KONSERLER
Paneller, atölyeler ve ödüllü yemek yarışmalarının yapılacağı etkinlikte, yarın Pamela ve Ümit Besen, 17 Haziran’da Derya Uluğ, 18 Haziran’da Ekin Uzunlar, 19 Haziran’da ise Dolapdere Big Gang konser verecek.

“Ruhunu Beyoğlu’nda Besle!” temasıyla hayata geçen festivaldeki stantlarda, Azerbaycan, Belarus, Brezilya, Fas, Malezya, Libya, Lübnan, Kuveyt, Endonezya, Hindistan, İtalya, Meksika, Rusya ve Tacikistan başkonsoloslukları da yer aldı. Yerli ve yabancı ziyaretçiler, bu stantları ziyaret ederek, katılan ülkelerin mutfakları hakkında yakından bilgi aldı.
ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
0Shares

bekir

1973 YILINDA KONYA/ HADİM / AŞAĞIEŞENLER KÖYÜNDE DOĞDU. İLKOKULU AŞAĞI EŞENLER KÖYÜ İLKOKULUNDA BİTİRDİKTEN SONRA KÖYDEN 11 YAŞINDA AYRILDI. ORTAOKULU TAŞKEN İMAM HATİP LİSESİNDE BURSLU, LİSEYİ YİNE TAŞKENT İMAM HATİP LİSESİNDE DEVLET PARASIZ YATILI OLARAK OKUDU. LİSEDEN SONRA ANADOLU ÜNİVERSİTESİNDE HALKLA İLİŞKİLER OKUDU. ARDINDAN 1 YIL ÖZEL BİR PAZARLAMA ŞİRKETİNDE BÖLGE SATIŞ MÜDÜRLÜĞÜ YAPTI. 1996 YILINDA EVLENDİ VE 1997-1999 YILLARI ARASINDA ASKERLİK GÖREVİNİ LÜLEBURGAZ’ DA YAPTIKTAN SONRA KAMER HOLDİNG E BAĞLI BEYDERE UN FABRİKASI KONYA ŞUBESİNDE FİNANS SORUMLUSU OLARAK 8 YIL GÖREV YAPTI. 2008-2011 YILLARI ARASINDA TURİZM ACANTALARINDA TUR OPERATÖRÜ OLARAK ÇALIŞIRKEN AYNI ZAMANDA BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YAŞAMBOYU EĞİTİM MERKEZİNDEN ALDIĞI 1,5 YILLIK EĞİTİMDEN SONRA TURİZMCİ YETERLİLİK SERTİFİKASI ALDI. AŞAĞI EŞENLER KÖYÜ SOSYAL KÜLTÜR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ, TAŞKENT İMAM HATİP LİSESİ MEZUNLARI VE MENSUPLARINA AİT GÖNÜL BAĞI DERNEĞİ VE KONYA TURİZM ELÇİLERİ DERNEKLERİ KURUCU YÖNETİMLERİNDE BULUNDU. MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) KONYA / MERAM İLÇE YÖNETİMİNDE MEDYA DANIŞMANLIĞI YAPTI. MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) KONYA İL YÖNETİMİNDE MEDYA DANIŞMANLIĞI YAPTI. SİYASET AKADEMİSİ DERNEĞİ GENEL MERKEZİ YÖNETİM KURULUNDA BASIN, İLETİŞİM VE PROTOKOLDEN SORUMLU KOMİTE BAŞKANLIĞI YAPTI. SELÇUKLU İPEKYOLU GAZETESİ SORUMLU YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ YAPTI. SELÇUKLU SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ (SELSİAD) DA MEDYA DANIŞMANI OLARAK GÖREV YAPTI. 2013-2018 YILLARI ARASINDA TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ (TÜRSAB) KONYA BYK DA MEDYA DANIŞMANI OLARAK GÖREV YAPTI. TBMM DE KONYA MİLLETVEKİLİ HASAN EKİCİ’NİN İLETİŞİM KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE YAPYI TÜRKİYE TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI DERNEĞİ (ATURJET) VE DÜNYA TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI FEDERASYONU (FIJET) ÜYESİ HALEN, TURİZM VE İŞ DÜNYASINI GELİŞTİRME DERNEĞİ (TURİDER) MEDYA SORUMLULUĞU, İPEKYOLU MEDYA GENEL YAYIN YÖNETMENLİĞİ, İPEKYOLUHABER YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ, KONYA YENİGÜN GAZETESİNDE KÖŞE YAZARLIĞI, TÜRKİYE TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI DERNEĞİ (ATURJET), DÜNYA TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI FEDERASYONU (FIJET) KONYA TEMSİLCİLİĞİ, MAR-SAN SANAYİ SİTESİ İDARİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ, GELECEK PARTİSİ KONYA İLETİŞİM BAŞKANLIĞI, GELECEK PARTİSİ BÖLGE İLETİŞİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE KONYA İL BAŞKAN YARDIMCILIĞI GÖREVLERİNİ SÜRDÜRMEKTE. EVLİ VE 3 ÇOCUK BABASI.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: