SAKIZ KABAK DEYİP GEÇME TANI!

En sulu, en besleyici ve en az kalorili nimetlerden sakız kabakla ilgili
her şeyi bildiğinizden emin misiniz? Mesela ‘zucchini’ sakız kabağına
Toskana’da verilmiş bir isim. Aslında sakız kabağı için kullanılması
gereken doğru kelime, botanik olarak dişi bir bitki olduğu için Zucchina.
Çok az kalori ve yağ içeren sakız kabağı yüzde 90 oranında sudan
meydana geliyor. Ayrıca muzdan çok daha fazla potasyum içeriyor. O
kadar kolay yetişiyor ki istenirse çöl koşullarında bile büyüyebilmeleri
mümkün. Yuvarlak dilimlenerek sote edilmiş sakız kabak dilimlerini
domates, sarımsak ve fesleğen sosla süsleyerek ya da ançüez, kapari,
sarımsak, çamfıstığı eşliğinde sunarak yaz sofralarını renklendirebilirsiniz.
Kızartılmış sakız kabağını biraz bal ve beyaz sirkeyle sonlandırarak
misafirleri şaşırtmayı da deneyin.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
0Shares

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: