2023 Turizm Sezonu Daha da İyi Olacak

30 Odayla, 30 sene önce başlayan turizm yolculuğunda bugün 7 otelinde 2 bin odaya ulaşan Sherwood Resorts & Hotels, 30. Yıl kutlama etkinliklerine devam ediyor. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Ceylan, 30. yıl kutlama etkinliğinde geceye ve sektöre dair açıklamalarda bulundu.

1991 yılında turizm sektörüne adım atan grup, Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB) tarafından belirlenen kriterlere göre, son 2 yıldır ‘Konaklama İhracatı’ kategorisinde ilk 3’e girmiş

“30. yılı tamamlıyor olmamız bizim için gurur verici. Büyüyerek ve daha kaliteli hizmet anlayışını geliştirerek 30. yılımızı kutlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ekonomik koşullar ve talep devam ettiği sürece turizmde ilerlemek istiyoruz. Ana iş kolumuz turizm ve işimizi seviyoruz. Türk turizmciler olarak bizler dünyadaki belki en iyi hizmeti veriyoruz ve ilerleyen yıllarda sektörümüzün, dünya turizmine önemli katkıları olacağını düşünüyorum. Türkiye olarak dünyadaki en iyi her şey dahil hizmeti veriyoruz. Bu biliniyor, tabi ki sürdürülebilir olması esas. Tüm çalışmaların, çevreye duyarlılık ile desteklenmesi lazım. Bunlarla birlikte Türk turizminin daha iyi yerlere gideceğini düşünüyorum” dedi.

Almanya ve İngiltere pazarında ciddi talep artışı yaşıyoruz

Bu yıl turizmde Antalya bölgesi yüz güldürüyor. Antalya Bölgesindeki otellerinde Avrupa pazarında artış olduğuna dikkat çeken Ceylan “Biz normal giden sezonlarda 1 yıl içerisinde 100 binin üzerinde misafir ağırlıyoruz. 2022 Yılında 165 bin misafirle, 1 milyonun üzerinde geceleme yapacağımızı öngörüyoruz. Bu yıl özellikle İngiltere’den Antalya’ya talep artışı var. Alman pazarından tekrar Türkiye’ye geri dönüşler başladı. Daha önce Türkiye’ye gelmiş ama uzun zamandır gelmeyen misafirlerimizin tekrar geri gelmeye başladıklarını görüyoruz. Bizim destinasyon pazarlamamızın çok büyük önemi var. Bakanlığımıza bağlı Turizm Geliştirme Ajansı da bunun için çalışmalar yapıyor.

30. Yılımızda koyduğumuz hedef, otel yönetim markası olmak

Turizm sektörüne dair önemli açıklamalarda bulunan Sherwood Resorts & Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Ceylan; “Yurtdışına açılıp otel yönetim hizmeti verebilmenin bir fırsat olduğunu düşünerek biz de kendimize ileride bir otel yönetim şirketi olma hedefi koyduk. Kendi performansımızı, karlılığımızı ve sonuçlarımızı bir otel yönetim şirketiymişiz gibi ölçmeye başladık. Ölçülebilir sistemleri 5 senedir kurmaya çalışıyoruz, uyguluyoruz. Bu hedef için 5 yıldır yatırımlar yapıyoruz” dedi.

2023 Turizm Sezonu daha da iyi olacak

Dün akşam Sherwood Exclusive Lara’da, Ömür Gedik ve Ferhat Göçer konseriyle 30. Yıl pastasını kesen grubun Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Ceylan; “Bu yıl turizm, son birkaç ay önceki beklentilerimizin daha da üzerinde, daha pozitif ilerliyor. Coğrafi ya da sağlık açısından bir problem olmadığı sürece gelecek yıl daha iyi bir turizm sezonu bekliyoruz” dedi.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
0Shares

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: