2021 Yılında Antalya Turizmini Rus Turistler Belirleyecek!

2020 yılında Side- Manavgat destinasyonunda Alman ve Avrupalı turist kaybı yüzde 78 seviyesinde olurken İskandinav turist kaybı ise yüzde 99 seviyesinde olmuştu.
https://www.turkiyeturizm.com/d/other/rus-turistler-013.jpg

turistlerin sonbaharda Antalya bölgesine gelen Alman turist oranı yüzde 5’i geçmedi. Eylül ayı sonu itibari ile Antalya’ya gelen turist sayısı 6 milyon 200 bine ulaşırken Rus turistler sonbaharda Manavgat Side destinasyonunda turizm sektörünü canlı tutmaya devam ediyor. Yeni tip Corona virüsü korunma tedbirleri kapsamında 2020 yılında Side- Manavgat destinasyonunda Alman ve Avrupalı turist kaybı yüzde 78 seviyesinde olurken İskandinav turist kaybı ise yüzde 99 seviyesinde olmuştu.

Unser Tour Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Aziz Günyeli, aşı ile birlikte bölge destinasyonuna gelen Alman turist sayısının yüzde 10 seviyesinde olmasını beklerken yüzde 5 seviyesinde kaldığını söyledi. Antalya’ya gelen turistin üçte birinin Manavgat-Side destinasyonunda konakladığını söyledi.

Aziz Günyeli şunları anlattı: ”Alman turistlerde beklenen canlılık olmadı. Yaşlı Almanlar tatile eylül ve ekim ayları içinde geliyordu. Yaşlı Almanlar Antalya’nın yaz sıcağını bunaltıcı buluyor. Genelde yaz sıcağında Alman ve Avrupalı gençler geliyor. 2021 yılını turizm sezonunun kaderini Rus turistler belirleyeceği net bir şekilde görülmüştür. Harcama potansiyeli çok yüksek olan Almanlar artık Antalya’ya gelmez oldu. Gelenler ise Almanya’ya farklı milletlerden çalışmaya gelmiş olanlar. Rusların tatil süresince harcama potansiyeli Alman turistlere göre üç katı düşük seviyede.”

Abdurrahman Büyükkeskin

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
0Shares

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: