TÜRSAB, Yasakların Kalkmasını Bekliyor

TÜRSAB Konya BTK Başkanı Özdal Karahan, turizm sektörünün ekonomik sorunlarını aşması ve kültür turlarının başlaması için yasakların kalmasını beklediklerini söyledi.

Covid-19 salgınından dolayı turizm sektörünün ayakta kalmasının zorlaştığını belirten TÜRSAB Konya Bölge Temsil Kurulu(BTK) Başkanı Özdal Karahan yasakların kalkmasını beklediklerini ifade ederek, “Yaklaşık bir yıldan fazla süren salgın sürecinde esnaf ve sanatkârlarımız gibi en çok etkilenen sektör turizm oldu. Turizm sektörünün içinde yer alan Turizm ve seyahat acentelarını da derinden etkilendi. Sokağa çıkma kısıtlamaları ve uluslararası yasaklardan dolayı kazancımız kalmadığı gibi, vergi, kira, kredi borçları ve çalışanların maaşlarını ödeyemiyoruz. Gereken yapılmazsa ve destek verilmezse ayakta kalmamız gittikçe zorlaşacağından en azından işlerin düzeleceği 2020 yılına kadar SGK, vergiler ve kredi borçlarının ertelenmesini istiyoruz. Ya da karşılıksız hibe verilmesini talep ediyoruz” dedi.

Normalleşmeye geçilerek, yasakların kalkması bizlere rahatlatacaktır

Özdal Karahan 17 Mayıs’ta sona eren tam gün kısıtlamasının kalkmasını beklerken, 1 Haziran’a uzatılmasının sektörde belirsizlik oluşturmasına neden olduğuna dikkat çekerek, “Ülkemizde geçen yıl turizm sektörü 11 milyon turist, 10 milyar dolar düzeyinde kalarak gelir kaybı yaşadı. Turizmdeki gelir kaybımızın daha fazla artmaması için özen gösterilecek bir süreç takip edilmelidir. Öncelikle Haziran ayında tam kapanmadan vaz geçilerek, normal sürece geçilmelidir. Özellikle kültür turlarının hareketlenmesi bu yasakların kalmasıyla gerçekleşecektir. Kültür turlarının hareketlenmesiyle sektörümüz büyük bir rahatlama yaşayacaktır. Bunun yanında şehirlerarası yolcu taşıma kapasitesi arttırılmalıdır. Turizmde önümüzdeki sezonun iyi gitmesi aşılanmaya bağlıdır. Aşılanma ne kadar artarsa, turizm sektörünün de önü o derece de açılacağından turizm sektörünün de aşılanması oldukça önem arz ediyor. Sektör temsilcileri ve çalışanları aşılanma sürecinin içinde dâhil edilmesi gereklidir. “

Seyahat Acentalarına destek sağlanmalıdır

Seyahat acentalarına destek sağlanması çağrısında bulunan Özdal Karahan bu konuda şunları dile getirdi: “Genel Merkezimiz Kültür ve Turizm Bakanlığından Seyahat Acentalarının desteklenmesini talep etti. Seyahat acentaları, pandemi de ve özellikle de Bayram tatilinde uygulanan kısıtlamalar nedeniyle çok ağır mali güçlükler içindedir. Bu sene ve önümüzdeki sene yapacağımız faaliyetlerden kâr elde edilmesi mümkün değilken zararına, nakit akış ve tüketicimizi kaybetmemek için yapılacak işlerden TGA Turizm Payı ödemek zorunda olmak, iş yapmadığımız dönemde de beyanname vermek ve bu nedenle bazı bedeller ödemek bizleri derinden yaralamaktadır. Seyahat Acentaları olarak acil desteğe ihtiyacımız vardır. Bakanlığın; TGA turizm payını 2021 ve 2022 yıllarında almaması, KÇÖ desteğinin seyahat acentaları için 2022 yılına kadar devamının sağlaması, Seyahat acentaları için kamu bankaları veya kamu kaynaklarından bir kısmı hibe, bir kısmı faizsiz kredi olmak üzere mali destek sağlanması, 2021 ve 2022 yılları fuar katılımlarımızda uçak ve stant bedelinin TGA tarafından karşılanması konularında gerekli çalışmaları yaparak turizmin en önemli unsuru olan biz seyahat acentalarının yaşamasının sağlamasını talep ediyoruz. Umarız iktidar ve Bakanlık destek talebimize yerine getirerek, sektörün rahatlamasını sağlarken, yasakların kalkmasını sağlar” diye konuştu.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
0Shares

bekir

1973 YILINDA KONYA/ HADİM / AŞAĞIEŞENLER KÖYÜNDE DOĞDU. İLKOKULU AŞAĞI EŞENLER KÖYÜ İLKOKULUNDA BİTİRDİKTEN SONRA KÖYDEN 11 YAŞINDA AYRILDI. ORTAOKULU TAŞKEN İMAM HATİP LİSESİNDE BURSLU, LİSEYİ YİNE TAŞKENT İMAM HATİP LİSESİNDE DEVLET PARASIZ YATILI OLARAK OKUDU. LİSEDEN SONRA ANADOLU ÜNİVERSİTESİNDE HALKLA İLİŞKİLER OKUDU. ARDINDAN 1 YIL ÖZEL BİR PAZARLAMA ŞİRKETİNDE BÖLGE SATIŞ MÜDÜRLÜĞÜ YAPTI. 1996 YILINDA EVLENDİ VE 1997-1999 YILLARI ARASINDA ASKERLİK GÖREVİNİ LÜLEBURGAZ’ DA YAPTIKTAN SONRA KAMER HOLDİNG E BAĞLI BEYDERE UN FABRİKASI KONYA ŞUBESİNDE FİNANS SORUMLUSU OLARAK 8 YIL GÖREV YAPTI. 2008-2011 YILLARI ARASINDA TURİZM ACANTALARINDA TUR OPERATÖRÜ OLARAK ÇALIŞIRKEN AYNI ZAMANDA BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YAŞAMBOYU EĞİTİM MERKEZİNDEN ALDIĞI 1,5 YILLIK EĞİTİMDEN SONRA TURİZMCİ YETERLİLİK SERTİFİKASI ALDI. AŞAĞI EŞENLER KÖYÜ SOSYAL KÜLTÜR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ, TAŞKENT İMAM HATİP LİSESİ MEZUNLARI VE MENSUPLARINA AİT GÖNÜL BAĞI DERNEĞİ VE KONYA TURİZM ELÇİLERİ DERNEKLERİ KURUCU YÖNETİMLERİNDE BULUNDU. MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) KONYA / MERAM İLÇE YÖNETİMİNDE MEDYA DANIŞMANLIĞI YAPTI. MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) KONYA İL YÖNETİMİNDE MEDYA DANIŞMANLIĞI YAPTI. SİYASET AKADEMİSİ DERNEĞİ GENEL MERKEZİ YÖNETİM KURULUNDA BASIN, İLETİŞİM VE PROTOKOLDEN SORUMLU KOMİTE BAŞKANLIĞI YAPTI. SELÇUKLU İPEKYOLU GAZETESİ SORUMLU YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ YAPTI. SELÇUKLU SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ (SELSİAD) DA MEDYA DANIŞMANI OLARAK GÖREV YAPTI. 2013-2018 YILLARI ARASINDA TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ (TÜRSAB) KONYA BYK DA MEDYA DANIŞMANI OLARAK GÖREV YAPTI. TBMM DE KONYA MİLLETVEKİLİ HASAN EKİCİ’NİN İLETİŞİM KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE YAPYI TÜRKİYE TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI DERNEĞİ (ATURJET) VE DÜNYA TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI FEDERASYONU (FIJET) ÜYESİ HALEN, TURİZM VE İŞ DÜNYASINI GELİŞTİRME DERNEĞİ (TURİDER) MEDYA SORUMLULUĞU, İPEKYOLU MEDYA GENEL YAYIN YÖNETMENLİĞİ, İPEKYOLUHABER YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ, KONYA YENİGÜN GAZETESİNDE KÖŞE YAZARLIĞI, TÜRKİYE TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI DERNEĞİ (ATURJET), DÜNYA TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI FEDERASYONU (FIJET) KONYA TEMSİLCİLİĞİ, MAR-SAN SANAYİ SİTESİ İDARİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ, GELECEK PARTİSİ KONYA İLETİŞİM BAŞKANLIĞI, GELECEK PARTİSİ BÖLGE İLETİŞİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE KONYA İL BAŞKAN YARDIMCILIĞI GÖREVLERİNİ SÜRDÜRMEKTE. EVLİ VE 3 ÇOCUK BABASI.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: