Manavgat’ın Plajları Kullanım Hakkı MUÇEV’e Verildi

Temizliğini Manavgat Belediyesi’nin yaptığı tüm plajların , büfe, kullanım hakkı ve su sporları elinden alınarak Muğla’da MUÇEV’e verildi. Bir önceki dönem Ak Partili Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Belediye Başkanı Menderes Türel döneminde Manavgat’ın Manavgat ve Oymapınar barajlarının işletme hakkı Ak Partili Akseki Belediyesi’ne verilirken, plajların işletmesi ve sporları işletmeleri Antalya Büyükşehir’e verilmişti. Böyle bir uygulama Manavgat’ta 30 Mart Mahalli seçimlerinde Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 3 dönemdir partisi CHP’den seçimlere girerek Manavgat Belediyesi’ne başkan seçilmesini cezalandırma olarak değerlendiriliyor.
CHP”li Coşar ile DSP’li Çakmak ” Bu milli irade gaspıdır”

CHP Manavgat İlçe Başkanı Avukat Aliye Coşar,böyle bir uygulamanın anti demokratik ve yetki gaspı olduğunu söyledi. Siyasi iktidarın heer konuda işine geldiği zaman ” milli irade ” dediğini hatırlatan Coşar, ” Bu bir yetki gaspıdır. Manavgat halkını seçimde oyunuzu niçin CHP’ye verdiniz denilerek Manavgat halkını cezalandırıyor. Manavgat’ın plajları derhal geri verilmeli. Manavgat halkına ait olan plajlar Muğla’da MUÇEV diye bir kuruluşa veriliyor. Bu antidemokratik uygulamalar, milli iradeyi cezalandırmadır. . Hukuksuzdur. ” dedi.

DSP Parti Meclisi Üyesi Ahmet Çakmak, bunun adının seçimle gelmiş belediye başkanıın yetki alanını tırpanlama olduğunu söyledi. Bir önceki dönemden de AKP’li Belediye Başkanı Menderes Türel’in plajları almakla kalmayarak Manavgat ve Oymapınar barajlarının işletme ve kullanım haklarını AKP’li Akseki Belediyesi’ne veridiğinin altını çizen Çakmak, şu bilgileri verdi:” Manavgat’ın plajlarının Muğla’da MUÇEV diye kuruluşa verilmesi siyasi iktidar tarafından CHP’li Belediye Başkanı Şükrü Sözen’i cezalandırma. Yetki tırpanıdır. Yetki gaspı ile CHP’li Belediyeyi cezalandırmadır. Tamamen antidemokratik ve hukuksuzdur. Yine bu yetki gaspı Kemer’de de Partimiz DSP’li Kemer Belediye’nin de hakları Muçev’e verildi. Bu sandıkta çıkan milli iradeyi tanımıyorum. Demektir. Belediye plajların temizliğini yapacak. Kullanım yetkisi Muğla’da MUÇEV’e verilecek. Çok ayıp ve insafsızlık. ”

Manavgat Belediyesi’nin CHP’den olmasının siyasi iktidar tarafından kullanım hakları belediyenin olmasına karşı farklı kuruluş ve kişilere verilerek milli irade gaspı yapıldığını söyledi. Bu seferde 300 bin yatak kapasiteli Türkiye’nin en büyük turizm destinasyonu Manavgat-Side turizm destinasyonunu plaj ve su sporları kullanma yetkisinin MUÇEV Turizm Ticaret Limited Şirketi’nin Muğla’ya Hizmet Vakfı (Muğla Valiliği) ile Türkiye Çevre Koruma Vakfı (Çevre ve Şehircilik Bakanlığı) ortaklığında MUÇEV’e verildiğini belirten Başkan Sözen, ” Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Halimoğlu, Muğladaki MUÇEV’e benim sahillerimi, su sporları nasıl verirsin diyemiyor. Bizim uhdemizdeki plaj ve plajlardaki su sporları işletmeri Muğla’daki MUÇEV’e verilir. diye siyasi iktidar sahibinin söz sahipleride sorgulaması gerekir. Muğladaki bir yapıya benim sahillerimi vermeyin, benim belediyem var, yatırımcılarım var dedin mi? .” diye sordu.

Bu tür yetki alımlarının 30 Mart seçimlerinde niye bizim partinin adayını seçmediniz diye cezalandırmak olduğunun altını çizen Sözen, milli iradeye hiç kimse ipotek koyamaz diye seçim meydanlarında avaz avaz nutuk atanların söz konusu CHP’li bir belediye olunca ” seslerinin hiç çıkmıyor” ifadesinde bulundu. 30 Mart’ta mahalli seçimlerinde halkın kendisini sandıkta ” hür” iradesiyle oyunu vererek üçüncü defa başkan seçtiğini vurgulayan Sözen, Manavgat Imızın tüm güzellikleri, kıyıları işletilmesi ve korunması bakımından yerel yönetimlere devredilmeli, bakanlık tarafından denetlenmelidir. Yerinde yönetimle daha hızlı ve etkin hizmet verilir. Çünkü tüm demokrasi çıtası yüksek ülkelerde yerinde yönetimlerle kalıcı , hızlı ve etkin hizmet veriliyor. ” şeklinde konuştu.

Sözen AİLESİ MANAVGAT’TA ÜÇ KUŞAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPIYOR.
Belediye Başkanı Şükrü Sözen’le aynı ismi taşıyan dedesi Şükrü Sözen 3 dönem 19 yıl Manavgat Belediye başkanlığı ve babası merhum İbrahim Sırrı Sözen’de iki dönem Manavgat Belediye Bşkanlığı yapmıştı.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
0Shares

bekir

1973 YILINDA KONYA/ HADİM / AŞAĞIEŞENLER KÖYÜNDE DOĞDU. İLKOKULU AŞAĞI EŞENLER KÖYÜ İLKOKULUNDA BİTİRDİKTEN SONRA KÖYDEN 11 YAŞINDA AYRILDI. ORTAOKULU TAŞKEN İMAM HATİP LİSESİNDE BURSLU, LİSEYİ YİNE TAŞKENT İMAM HATİP LİSESİNDE DEVLET PARASIZ YATILI OLARAK OKUDU. LİSEDEN SONRA ANADOLU ÜNİVERSİTESİNDE HALKLA İLİŞKİLER OKUDU. ARDINDAN 1 YIL ÖZEL BİR PAZARLAMA ŞİRKETİNDE BÖLGE SATIŞ MÜDÜRLÜĞÜ YAPTI. 1996 YILINDA EVLENDİ VE 1997-1999 YILLARI ARASINDA ASKERLİK GÖREVİNİ LÜLEBURGAZ’ DA YAPTIKTAN SONRA KAMER HOLDİNG E BAĞLI BEYDERE UN FABRİKASI KONYA ŞUBESİNDE FİNANS SORUMLUSU OLARAK 8 YIL GÖREV YAPTI. 2008-2011 YILLARI ARASINDA TURİZM ACANTALARINDA TUR OPERATÖRÜ OLARAK ÇALIŞIRKEN AYNI ZAMANDA BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YAŞAMBOYU EĞİTİM MERKEZİNDEN ALDIĞI 1,5 YILLIK EĞİTİMDEN SONRA TURİZMCİ YETERLİLİK SERTİFİKASI ALDI. AŞAĞI EŞENLER KÖYÜ SOSYAL KÜLTÜR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ, TAŞKENT İMAM HATİP LİSESİ MEZUNLARI VE MENSUPLARINA AİT GÖNÜL BAĞI DERNEĞİ VE KONYA TURİZM ELÇİLERİ DERNEKLERİ KURUCU YÖNETİMLERİNDE BULUNDU. MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) KONYA / MERAM İLÇE YÖNETİMİNDE MEDYA DANIŞMANLIĞI YAPTI. MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) KONYA İL YÖNETİMİNDE MEDYA DANIŞMANLIĞI YAPTI. SİYASET AKADEMİSİ DERNEĞİ GENEL MERKEZİ YÖNETİM KURULUNDA BASIN, İLETİŞİM VE PROTOKOLDEN SORUMLU KOMİTE BAŞKANLIĞI YAPTI. SELÇUKLU İPEKYOLU GAZETESİ SORUMLU YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ YAPTI. SELÇUKLU SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ (SELSİAD) DA MEDYA DANIŞMANI OLARAK GÖREV YAPTI. 2013-2018 YILLARI ARASINDA TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ (TÜRSAB) KONYA BYK DA MEDYA DANIŞMANI OLARAK GÖREV YAPTI. TBMM DE KONYA MİLLETVEKİLİ HASAN EKİCİ’NİN İLETİŞİM KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE YAPYI TÜRKİYE TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI DERNEĞİ (ATURJET) VE DÜNYA TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI FEDERASYONU (FIJET) ÜYESİ HALEN, TURİZM VE İŞ DÜNYASINI GELİŞTİRME DERNEĞİ (TURİDER) MEDYA SORUMLULUĞU, İPEKYOLU MEDYA GENEL YAYIN YÖNETMENLİĞİ, İPEKYOLUHABER YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ, KONYA YENİGÜN GAZETESİNDE KÖŞE YAZARLIĞI, TÜRKİYE TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI DERNEĞİ (ATURJET), DÜNYA TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI FEDERASYONU (FIJET) KONYA TEMSİLCİLİĞİ, MAR-SAN SANAYİ SİTESİ İDARİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ, GELECEK PARTİSİ KONYA İLETİŞİM BAŞKANLIĞI, GELECEK PARTİSİ BÖLGE İLETİŞİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE KONYA İL BAŞKAN YARDIMCILIĞI GÖREVLERİNİ SÜRDÜRMEKTE. EVLİ VE 3 ÇOCUK BABASI.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: