Kruvaziyerde ABD’ye 51 Milyar Dolarlık Korona Virüs Kaybı

Koronavirüs pandemisi bir yıl sürerse, Amerikan ekonomisine 51 milyar dolarlık kayıp ve 343.000 iş kaybı getirecek
ABD, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, yeni koronavirüs pandemisinin yayılmasını önlemek izin , tüm yolcu gemileri için denize açılma yasağı süresini 100 güne uzattı.

343.000 IŞ KAYBı
Cruise Lines International Association (CLIA), bu açıklamadan sonra kruvaziyer endüstirisinde alarm zillerinin çaldığını bildirerek “Koronavirüs salgınının getireceği istenmeyen sonuçlarıyla ilgileniyoruz. Koronavirüs pandemisi bir yıl sürerse, Amerikan ekonomisine 51 milyar dolarlık kayıp ve 343.000 iş kaybı getirir” dedi.

GERI ÖDEMELER YAPıLDı
Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığının COVID-19’un bir halk sağlığı acil durumu oluşturduğunu açıklamasından sonra yolcu gemilerinin opersyonları 100 güne kadar durduruldu. Yapılan duyuru sonrası 9 Nisan itibarıyla kruvaziyer endüstirisinin koronavirüs salgınından bir darbe daha aldığı belirtiliyor.
Dünyadaki gemi gezileri iptal edildi ve seferler alındı. Bu arada ​​müşterilere geri ödemeler yapıldı. Hatta birçok yolcu gemisi operasyonlarının çoğunu gönüllü olarak askıya aldı.

MAYIS AYINDA SEFERLER BAŞLAYABİLİR
Dünyanın en büyük kruvaziyer operatörü Carnival Corp kruvaziyer hatlarında tüm seferleri askıya aldıklarını ve mayıs ayına kadar 4’ünü sefere başlatacaklarını bildirdi. Royal Caribbean Cruises Ltd ise 12 Mayıs’a kadar hizmete döneceklerini belirtti.

80.000 MÜRETTEBAT BEKLİYOR
Halen, Doğu Yakası, Batı Kıyısı ve Körfez Kıyısı açıklarında denizde kalan yaklaşık 100 yolcu gemisi bulunduğunu, yaklaşık 80.000 mürettebat bulunduğunu belirtti. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, ABD limanlarında bulunan 20 yolcu gemisinde mürettebat arasında COVID-19 enfeksiyonundan şüphelenildeğini söyledi.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
0Shares

bekir

1973 YILINDA KONYA/ HADİM / AŞAĞIEŞENLER KÖYÜNDE DOĞDU. İLKOKULU AŞAĞI EŞENLER KÖYÜ İLKOKULUNDA BİTİRDİKTEN SONRA KÖYDEN 11 YAŞINDA AYRILDI. ORTAOKULU TAŞKEN İMAM HATİP LİSESİNDE BURSLU, LİSEYİ YİNE TAŞKENT İMAM HATİP LİSESİNDE DEVLET PARASIZ YATILI OLARAK OKUDU. LİSEDEN SONRA ANADOLU ÜNİVERSİTESİNDE HALKLA İLİŞKİLER OKUDU. ARDINDAN 1 YIL ÖZEL BİR PAZARLAMA ŞİRKETİNDE BÖLGE SATIŞ MÜDÜRLÜĞÜ YAPTI. 1996 YILINDA EVLENDİ VE 1997-1999 YILLARI ARASINDA ASKERLİK GÖREVİNİ LÜLEBURGAZ’ DA YAPTIKTAN SONRA KAMER HOLDİNG E BAĞLI BEYDERE UN FABRİKASI KONYA ŞUBESİNDE FİNANS SORUMLUSU OLARAK 8 YIL GÖREV YAPTI. 2008-2011 YILLARI ARASINDA TURİZM ACANTALARINDA TUR OPERATÖRÜ OLARAK ÇALIŞIRKEN AYNI ZAMANDA BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YAŞAMBOYU EĞİTİM MERKEZİNDEN ALDIĞI 1,5 YILLIK EĞİTİMDEN SONRA TURİZMCİ YETERLİLİK SERTİFİKASI ALDI. AŞAĞI EŞENLER KÖYÜ SOSYAL KÜLTÜR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ, TAŞKENT İMAM HATİP LİSESİ MEZUNLARI VE MENSUPLARINA AİT GÖNÜL BAĞI DERNEĞİ VE KONYA TURİZM ELÇİLERİ DERNEKLERİ KURUCU YÖNETİMLERİNDE BULUNDU. MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) KONYA / MERAM İLÇE YÖNETİMİNDE MEDYA DANIŞMANLIĞI YAPTI. MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) KONYA İL YÖNETİMİNDE MEDYA DANIŞMANLIĞI YAPTI. SİYASET AKADEMİSİ DERNEĞİ GENEL MERKEZİ YÖNETİM KURULUNDA BASIN, İLETİŞİM VE PROTOKOLDEN SORUMLU KOMİTE BAŞKANLIĞI YAPTI. SELÇUKLU İPEKYOLU GAZETESİ SORUMLU YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ YAPTI. SELÇUKLU SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ (SELSİAD) DA MEDYA DANIŞMANI OLARAK GÖREV YAPTI. 2013-2018 YILLARI ARASINDA TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ (TÜRSAB) KONYA BYK DA MEDYA DANIŞMANI OLARAK GÖREV YAPTI. TBMM DE KONYA MİLLETVEKİLİ HASAN EKİCİ’NİN İLETİŞİM KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE YAPYI TÜRKİYE TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI DERNEĞİ (ATURJET) VE DÜNYA TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI FEDERASYONU (FIJET) ÜYESİ HALEN, TURİZM VE İŞ DÜNYASINI GELİŞTİRME DERNEĞİ (TURİDER) MEDYA SORUMLULUĞU, İPEKYOLU MEDYA GENEL YAYIN YÖNETMENLİĞİ, İPEKYOLUHABER YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ, KONYA YENİGÜN GAZETESİNDE KÖŞE YAZARLIĞI, TÜRKİYE TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI DERNEĞİ (ATURJET), DÜNYA TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI FEDERASYONU (FIJET) KONYA TEMSİLCİLİĞİ, MAR-SAN SANAYİ SİTESİ İDARİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ, GELECEK PARTİSİ KONYA İLETİŞİM BAŞKANLIĞI, GELECEK PARTİSİ BÖLGE İLETİŞİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE KONYA İL BAŞKAN YARDIMCILIĞI GÖREVLERİNİ SÜRDÜRMEKTE. EVLİ VE 3 ÇOCUK BABASI.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: