Karatay, Turizm Projeleriyle Dünya Sahnesine Taşınıyor

Karatay Belediyesi, özellikle son yıllarda turizm alanında hayata geçirdiği birbirinden önemli projelerle hem Konya’nın ve Karatay’ın turizmden aldığı payın daha da artmasına hem de şehrin tarihi dokusu ile binlerce yıllık mirasının korunmasına katkı sağlıyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ile Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy da; merkeze uzak Obruk Mahallesi’nde bulunan 800 yıllık tarihi Obruk Hanı ve Obruk Gölü ile Yağlıbayat mahallesindeki Savatra Antik Kenti’nde Karatay Belediyesi’nin destekleriyle devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Karatay, sahip olduğu doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi dokusuyla da Türkiye’nin önemli ilçeleri arasında bulunuyor. Hz. Mevlana ve Şems-i Tebrizi gibi daha birçok önemli şahsiyetin türbelerinin yanı sıra ilçe sınırları içerisinde bulunan yüzlerce yıllık birçok eser de Karatay’a hem değer katıyor hem ilçeyi baştanbaşa süsleyen önemli bir miras.

800 YILLIK OBRUK HANI VE OBRUK GÖLÜ TURİZME KAZANDIRILIYOR

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç de; merkeze uzak Obruk Mahallesi’nde, Karatay Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanan 800 yıllık Obruk Hanı ile hemen yanı başındaki Obruk Gölü etrafındaki çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç; Obruk Hanı ve Obruk Gölü’nü gezdikten sonra bölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

KAZI ÇALIŞMALARI SÜREN SAVATRA ANTİK KENTİ’NDE İNCELEME

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç; Obruk Hanı incelemesinin ardından Yağlıbayat Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Savatra Antik Kenti’ne geçtiler.

Leyla Şahin Usta, Prof. Dr. Metin Aksoy, Engin Dinç, Hasan Kılca ve Mehmet Genç; uzun süredir devam eden bölgedeki kazılar ve çalışmalarda ortaya çıkarılan buluntular hakkında Selçuk Üniversitesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doçent Doktor İlker Işık’tan bilgi aldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Karatay Belediyesi’nin turizm alanında önemli çalışmalar yaptığını belirterek, Konya ve Karatay’ın tarihi dokusuna katkı sunan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etti. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da belediye olarak göreve geldikleri günden bu yana Karatay ile Konya’nın turizmden aldığı payın artması için çabaladıklarını ifade ederek bu projelerinde kendilerine destek olan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, Konya Valiliği’ne, Selçuk Üniversitesi’ne ve Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
0Shares

bekir

1973 YILINDA KONYA/ HADİM / AŞAĞIEŞENLER KÖYÜNDE DOĞDU. İLKOKULU AŞAĞI EŞENLER KÖYÜ İLKOKULUNDA BİTİRDİKTEN SONRA KÖYDEN 11 YAŞINDA AYRILDI. ORTAOKULU TAŞKEN İMAM HATİP LİSESİNDE BURSLU, LİSEYİ YİNE TAŞKENT İMAM HATİP LİSESİNDE DEVLET PARASIZ YATILI OLARAK OKUDU. LİSEDEN SONRA ANADOLU ÜNİVERSİTESİNDE HALKLA İLİŞKİLER OKUDU. ARDINDAN 1 YIL ÖZEL BİR PAZARLAMA ŞİRKETİNDE BÖLGE SATIŞ MÜDÜRLÜĞÜ YAPTI. 1996 YILINDA EVLENDİ VE 1997-1999 YILLARI ARASINDA ASKERLİK GÖREVİNİ LÜLEBURGAZ’ DA YAPTIKTAN SONRA KAMER HOLDİNG E BAĞLI BEYDERE UN FABRİKASI KONYA ŞUBESİNDE FİNANS SORUMLUSU OLARAK 8 YIL GÖREV YAPTI. 2008-2011 YILLARI ARASINDA TURİZM ACANTALARINDA TUR OPERATÖRÜ OLARAK ÇALIŞIRKEN AYNI ZAMANDA BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YAŞAMBOYU EĞİTİM MERKEZİNDEN ALDIĞI 1,5 YILLIK EĞİTİMDEN SONRA TURİZMCİ YETERLİLİK SERTİFİKASI ALDI. AŞAĞI EŞENLER KÖYÜ SOSYAL KÜLTÜR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ, TAŞKENT İMAM HATİP LİSESİ MEZUNLARI VE MENSUPLARINA AİT GÖNÜL BAĞI DERNEĞİ VE KONYA TURİZM ELÇİLERİ DERNEKLERİ KURUCU YÖNETİMLERİNDE BULUNDU. MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) KONYA / MERAM İLÇE YÖNETİMİNDE MEDYA DANIŞMANLIĞI YAPTI. MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) KONYA İL YÖNETİMİNDE MEDYA DANIŞMANLIĞI YAPTI. SİYASET AKADEMİSİ DERNEĞİ GENEL MERKEZİ YÖNETİM KURULUNDA BASIN, İLETİŞİM VE PROTOKOLDEN SORUMLU KOMİTE BAŞKANLIĞI YAPTI. SELÇUKLU İPEKYOLU GAZETESİ SORUMLU YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ YAPTI. SELÇUKLU SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ (SELSİAD) DA MEDYA DANIŞMANI OLARAK GÖREV YAPTI. 2013-2018 YILLARI ARASINDA TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ (TÜRSAB) KONYA BYK DA MEDYA DANIŞMANI OLARAK GÖREV YAPTI. TBMM DE KONYA MİLLETVEKİLİ HASAN EKİCİ’NİN İLETİŞİM KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE YAPYI TÜRKİYE TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI DERNEĞİ (ATURJET) VE DÜNYA TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI FEDERASYONU (FIJET) ÜYESİ HALEN, TURİZM VE İŞ DÜNYASINI GELİŞTİRME DERNEĞİ (TURİDER) MEDYA SORUMLULUĞU, İPEKYOLU MEDYA GENEL YAYIN YÖNETMENLİĞİ, İPEKYOLUHABER YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ, KONYA YENİGÜN GAZETESİNDE KÖŞE YAZARLIĞI, TÜRKİYE TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI DERNEĞİ (ATURJET), DÜNYA TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI FEDERASYONU (FIJET) KONYA TEMSİLCİLİĞİ, MAR-SAN SANAYİ SİTESİ İDARİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ, GELECEK PARTİSİ KONYA İLETİŞİM BAŞKANLIĞI, GELECEK PARTİSİ BÖLGE İLETİŞİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE KONYA İL BAŞKAN YARDIMCILIĞI GÖREVLERİNİ SÜRDÜRMEKTE. EVLİ VE 3 ÇOCUK BABASI.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: