Hediye Güral Gür: Yok Satardık Şimdi Doluluk Oranımız %40’larda

NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür: “Temmuz-Ağustos’ta yok satardık şimdi doluluk oranımız %40’larda

NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür otellerdeki doluluk oranları ve yeni yatırım planlarıyla ilgili bilgiler verdi. NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür Dünya Gazetesi Yazarı Vahap Munyar’a otel doluluk oranları ve yeni yatırım planlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Munyar’ın yazısı şöyle:

“Temmuz-Ağustos’ta yok satardık şimdi doluluk oranımız yüzde 40’larda”

NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, Sapanca ve Afyonkarahisar’daki otellerinin bugünlerdeki doluluk durumunu gözden geçirirken geçen yılı düşündü:

– Normalde temmuz-ağustos aylarında “yok” satar durumda olurduk. Bazı misafirlerimiz yer bulmak için araya özel ricacılar koyardı. Şimdi doluluk oranımız yüzde 40’larda.

COVID-19 sürecinin yoğun dönemi sonrasında NG Sapanca’nın kapılarını ilk açan otellerden biri olduğunu irdeledi:

– Doluluk önceki yıllardaki gibi olmasa da oteli açmamız gerekiyordu.

Hediye Güral Gür’le şehir otellerini, turizm sektörünü konuşmak üzere buluştuk. Sapanca’da mevcut otele komşu yeni projenin son durumunu sordum, anlattı:

“Sapanca Enjoy’un açılışını bekletiyoruz”

– NG Sapanca Enjoy’u 200 milyon liralık yatırımla tamamladık. Aslında açılışa hazır hale getirdik. Şimdilik açılışını bekletiyoruz. Bekleme döneminde küçük dokunuşlar yapmayı sürdürüyoruz.
İstanbul Basın Ekspres’teki Marriott markasıyla açmayı planladıkları otel yatırımının durumunu merak ettim, paylaştı:

– Oradaki rezidans bölümünde hayat başladı. Otel için bir süre daha beklemek gerekecek. Çünkü, İstanbul’daki mevcut otellerin doluluk durumu iç açıcı değil. Ayrıca, açılmayan oteller de var.
Ardından Antalya’da Türkiye İş Bankası’ndan satın aldıkları Phaselis Oteli’ndeki yatırım sürecini sordum, yanıtladı:

– Akdeniz ve Ege’deki tesislerin bir bölümünün doluluk konusunda şansı var. Rusya’dan turist gelişinin başlaması olumlu etki yapacak. Bizim de yatırımımız tüm hızıyla sürüyor. 2021 sezonuna yetiştirmek istiyoruz.

Yatırım hesaplarında bir sapma olup olmadığını sordum, şu yanıtı verdi:

– Yatırım aşamasında elbette bazı sapmalar olabiliyor. Şu anda 90 milyon Euro’luk yatırımla 517 odalı ilk resort otelimizi açabileceğimizi öngörüyoruz.

“Afyon’da 3-4 yıldızlı otel yapacağız”

Afyonkarahisar’daki otel üzerinde durdu:

– Antalya’daki yatırımımız sürerken bu ortamda yeni yatırıma başlamayı belki düşünemeyiz ama Afyon’daki otelin bulunduğu noktada bir tahsis almıştık. Onun süresini geçirmemek gerekiyor. Dolayısıyla Afyon’da 3 veya 4 yıldızlı otel yatırımı düşüneceğiz.

Ardından Bodrum ve Kapadokya’da yatırım için daha önce attıkları adıma işaret etti:

– Bodrum ve Kapadokya’da yer almıştık. Bodrum’daki Ortakent-Yahşi’de 160 odalı bir otel. İki yatırım için de henüz takvim belirlememiştik. Antalya’yı tamamlayıncaya kadar bekleyeceğiz.
“Kimseyi işten çıkarmadık, kısa çalışma ödeneği turizm için sürmeli”

NG Hotels kadrosunda 700 kişinin bulunduğunun altını çizdi:

– Kimseyi işten çıkarmadık. “Kısa Çalışma Ödeneği”nin faydasını gördük.

Sonra beklentisini dile getirdi:

– “Kısa çalışma ödeneği” başka bazı sektörlerde kaldırılsa bile turizm sektörü için sürmeli. Çünkü, COVID-19 sürecinde en büyük darbeyi turizm sektörü yedi.”
Kaynak: Dünya Gazetesi / Vahap Munyar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
0Shares

bekir

1973 YILINDA KONYA/ HADİM / AŞAĞIEŞENLER KÖYÜNDE DOĞDU. İLKOKULU AŞAĞI EŞENLER KÖYÜ İLKOKULUNDA BİTİRDİKTEN SONRA KÖYDEN 11 YAŞINDA AYRILDI. ORTAOKULU TAŞKEN İMAM HATİP LİSESİNDE BURSLU, LİSEYİ YİNE TAŞKENT İMAM HATİP LİSESİNDE DEVLET PARASIZ YATILI OLARAK OKUDU. LİSEDEN SONRA ANADOLU ÜNİVERSİTESİNDE HALKLA İLİŞKİLER OKUDU. ARDINDAN 1 YIL ÖZEL BİR PAZARLAMA ŞİRKETİNDE BÖLGE SATIŞ MÜDÜRLÜĞÜ YAPTI. 1996 YILINDA EVLENDİ VE 1997-1999 YILLARI ARASINDA ASKERLİK GÖREVİNİ LÜLEBURGAZ’ DA YAPTIKTAN SONRA KAMER HOLDİNG E BAĞLI BEYDERE UN FABRİKASI KONYA ŞUBESİNDE FİNANS SORUMLUSU OLARAK 8 YIL GÖREV YAPTI. 2008-2011 YILLARI ARASINDA TURİZM ACANTALARINDA TUR OPERATÖRÜ OLARAK ÇALIŞIRKEN AYNI ZAMANDA BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YAŞAMBOYU EĞİTİM MERKEZİNDEN ALDIĞI 1,5 YILLIK EĞİTİMDEN SONRA TURİZMCİ YETERLİLİK SERTİFİKASI ALDI. AŞAĞI EŞENLER KÖYÜ SOSYAL KÜLTÜR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ, TAŞKENT İMAM HATİP LİSESİ MEZUNLARI VE MENSUPLARINA AİT GÖNÜL BAĞI DERNEĞİ VE KONYA TURİZM ELÇİLERİ DERNEKLERİ KURUCU YÖNETİMLERİNDE BULUNDU. MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) KONYA / MERAM İLÇE YÖNETİMİNDE MEDYA DANIŞMANLIĞI YAPTI. MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) KONYA İL YÖNETİMİNDE MEDYA DANIŞMANLIĞI YAPTI. SİYASET AKADEMİSİ DERNEĞİ GENEL MERKEZİ YÖNETİM KURULUNDA BASIN, İLETİŞİM VE PROTOKOLDEN SORUMLU KOMİTE BAŞKANLIĞI YAPTI. SELÇUKLU İPEKYOLU GAZETESİ SORUMLU YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ YAPTI. SELÇUKLU SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ (SELSİAD) DA MEDYA DANIŞMANI OLARAK GÖREV YAPTI. 2013-2018 YILLARI ARASINDA TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ (TÜRSAB) KONYA BYK DA MEDYA DANIŞMANI OLARAK GÖREV YAPTI. TBMM DE KONYA MİLLETVEKİLİ HASAN EKİCİ’NİN İLETİŞİM KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE YAPYI TÜRKİYE TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI DERNEĞİ (ATURJET) VE DÜNYA TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI FEDERASYONU (FIJET) ÜYESİ HALEN, TURİZM VE İŞ DÜNYASINI GELİŞTİRME DERNEĞİ (TURİDER) MEDYA SORUMLULUĞU, İPEKYOLU MEDYA GENEL YAYIN YÖNETMENLİĞİ, İPEKYOLUHABER YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ, KONYA YENİGÜN GAZETESİNDE KÖŞE YAZARLIĞI, TÜRKİYE TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI DERNEĞİ (ATURJET), DÜNYA TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI FEDERASYONU (FIJET) KONYA TEMSİLCİLİĞİ, MAR-SAN SANAYİ SİTESİ İDARİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ, GELECEK PARTİSİ KONYA İLETİŞİM BAŞKANLIĞI, GELECEK PARTİSİ BÖLGE İLETİŞİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE KONYA İL BAŞKAN YARDIMCILIĞI GÖREVLERİNİ SÜRDÜRMEKTE. EVLİ VE 3 ÇOCUK BABASI.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: