Emirates, Mehmet Gürkaynak’ı yeni Türkiye, Romanya, Bulgaristan Bölge Müdürü olarak Açıkladı

Emirates’in Türkiye, Romanya ve Bulgaristan Bölge Müdürlüğü’ne Mehmet Gürkaynak atandı. Yeni görevine 1 Haziran 2023 tarihi itibarıyla başlayacak olan Gürkaynak, 1993 yılından bu yana sürdürdüğü görevinden emekli olarak ayrılan Bahar Ahmet Birinci’nin yerini alacak.

Mehmet Gürkaynak, 2011 yılında katıldığı Türk Hava Yolları bünyesinde ilk üç yılında Talep & Uçuş Analisti olarak çalıştıktan sonra Cezayir’in Konstantin şehrinde Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü görevini üstlendi. Takip eden yıllarda Türk Hava Yolları’nın Bulgaristan Genel Müdürlük görevine devam eden, son olarak da Türk Hava Yolları’nın Almanya Genel Müdürü olarak görev alan; gelir yönetimi, satış ve pazarlama alanlarında 11 yılı aşkın deneyime sahip bir havacılık profesyoneli olan Gürkaynak, uzmanlığını ve güçlü profesyonel ağını Emirates’in yerel pazardaki ticari girişimlerini ilerletmek ve sektörel hedeflerine ulaşmak için seferber edecek.

Yeni görevi kapsamında Emirates markasını Türkiye, Romanya ve Bulgaristan’da temsil edecek olan Mehmet Gürkaynak, her pazarın yerel seyahat ve turizm sektörünü geliştirmeye devam etmek için yerel ortaklar, havalimanları ve havacılık endüstrisindeki diğer aktörlerle yakın işbirliği içinde çalışacak. Ayrıca, havayolunun yerel ekonomiye katkıda bulunmaya devam etmesini, yolcular ve kargo hizmetleri için birinci sınıf hava bağlantısı sağlamasını ve müşteri tabanının genişletmesini sağlayacak yeni ortaklık fırsatlarını belirleyecek.

İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Gürkaynak, ABD Rhode Island’daki Johnson & Wales Üniversitesi’nden Finansal Yönetim alanında MBA derecesine sahip.

30 yıldır Emirates’in Türkiye, Romanya ve Bulgaristan’daki operasyonlarına liderlik eden Bahar Ahmet Birinci, Emirates’in pazarda önde gelen global havayollarından biri konumuna gelmesine yardımcı oldu ve otuz yıl boyunca markanın bölgedeki varlığını büyütmesini sağlayan stratejik ortaklıklar kurmayı başardı. Bahar Ahmet Birinci, sorumluluğunda bulunan ülkelerdeki yerel seyahat sektörüne ve BAE ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilere de değerli katkılarda bulundu.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
0Shares

bekir

1973 YILINDA KONYA/ HADİM / AŞAĞIEŞENLER KÖYÜNDE DOĞDU. İLKOKULU AŞAĞI EŞENLER KÖYÜ İLKOKULUNDA BİTİRDİKTEN SONRA KÖYDEN 11 YAŞINDA AYRILDI. ORTAOKULU TAŞKEN İMAM HATİP LİSESİNDE BURSLU, LİSEYİ YİNE TAŞKENT İMAM HATİP LİSESİNDE DEVLET PARASIZ YATILI OLARAK OKUDU. LİSEDEN SONRA ANADOLU ÜNİVERSİTESİNDE HALKLA İLİŞKİLER OKUDU. ARDINDAN 1 YIL ÖZEL BİR PAZARLAMA ŞİRKETİNDE BÖLGE SATIŞ MÜDÜRLÜĞÜ YAPTI. 1996 YILINDA EVLENDİ VE 1997-1999 YILLARI ARASINDA ASKERLİK GÖREVİNİ LÜLEBURGAZ’ DA YAPTIKTAN SONRA KAMER HOLDİNG E BAĞLI BEYDERE UN FABRİKASI KONYA ŞUBESİNDE FİNANS SORUMLUSU OLARAK 8 YIL GÖREV YAPTI. 2008-2011 YILLARI ARASINDA TURİZM ACANTALARINDA TUR OPERATÖRÜ OLARAK ÇALIŞIRKEN AYNI ZAMANDA BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YAŞAMBOYU EĞİTİM MERKEZİNDEN ALDIĞI 1,5 YILLIK EĞİTİMDEN SONRA TURİZMCİ YETERLİLİK SERTİFİKASI ALDI. AŞAĞI EŞENLER KÖYÜ SOSYAL KÜLTÜR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ, TAŞKENT İMAM HATİP LİSESİ MEZUNLARI VE MENSUPLARINA AİT GÖNÜL BAĞI DERNEĞİ VE KONYA TURİZM ELÇİLERİ DERNEKLERİ KURUCU YÖNETİMLERİNDE BULUNDU. MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) KONYA / MERAM İLÇE YÖNETİMİNDE MEDYA DANIŞMANLIĞI YAPTI. MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) KONYA İL YÖNETİMİNDE MEDYA DANIŞMANLIĞI YAPTI. SİYASET AKADEMİSİ DERNEĞİ GENEL MERKEZİ YÖNETİM KURULUNDA BASIN, İLETİŞİM VE PROTOKOLDEN SORUMLU KOMİTE BAŞKANLIĞI YAPTI. SELÇUKLU İPEKYOLU GAZETESİ SORUMLU YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ YAPTI. SELÇUKLU SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ (SELSİAD) DA MEDYA DANIŞMANI OLARAK GÖREV YAPTI. 2013-2018 YILLARI ARASINDA TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ (TÜRSAB) KONYA BYK DA MEDYA DANIŞMANI OLARAK GÖREV YAPTI. TBMM DE KONYA MİLLETVEKİLİ HASAN EKİCİ’NİN İLETİŞİM KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE YAPYI TÜRKİYE TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI DERNEĞİ (ATURJET) VE DÜNYA TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI FEDERASYONU (FIJET) ÜYESİ HALEN, TURİZM VE İŞ DÜNYASINI GELİŞTİRME DERNEĞİ (TURİDER) MEDYA SORUMLULUĞU, İPEKYOLU MEDYA GENEL YAYIN YÖNETMENLİĞİ, İPEKYOLUHABER YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ, KONYA YENİGÜN GAZETESİNDE KÖŞE YAZARLIĞI, TÜRKİYE TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI DERNEĞİ (ATURJET), DÜNYA TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI FEDERASYONU (FIJET) KONYA TEMSİLCİLİĞİ, MAR-SAN SANAYİ SİTESİ İDARİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ, GELECEK PARTİSİ KONYA İLETİŞİM BAŞKANLIĞI, GELECEK PARTİSİ BÖLGE İLETİŞİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE KONYA İL BAŞKAN YARDIMCILIĞI GÖREVLERİNİ SÜRDÜRMEKTE. EVLİ VE 3 ÇOCUK BABASI.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: