Almanya’nın Pandemi Paketinde Ailelerin Tatil Desteği Yok!

Hasan Duman, Almanya’nın açıkladığı 2. pandemi destek paketinde 7 katman farklı kategorilerde toplamda 130 milyar Avro destekle Almanya’nın sosyal bir devlet olduğunu gösterdiğini söyledi.

Almanya, pandemiyle mücadele ve yeni tip Korona Virüsü(Covıd 19) mücadele , izalasyon ve korunma tedbirleri kapsamında 2. destek paketinde toplamda 130 milyar Avro destekle iç piyasayı hareketlendirme, üretimi teşvik, alışverişi canlandırma, yerel yönetimlerin güçlü tutma, inisiyatif alma ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelme karbon tüketimini azaltma ulaşımda elektrik enerjisiyle çalışan araç, motosiklet ve elektrikli bisiklet kullanımını teşvik için çok farklı pandemi destekleri bulunuyor.

Alman turizmi uzmanı Hasan Duman, Almanya’nın açıkladığı 2. pandemi destek paketinde 7 katman farklı kategorilerde toplamda 130 milyar Avro destekle Almanya’nın sosyal bir devlet olduğunu gösterdiğini söyledi.

ALMANYA YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİMİ VE ARAÇ VE BİNEKLERDE DESTEK VERİYOR

Almanya’nın pakette çocuk başıı 300 Avro desteğin Türkiye’ye 10 Temmuz’dan sonra çocuklu ailelerin gelmesine yönelik destek olmadığını vurgulayan Hasan Duman, ” Bu destek tamamen Almanya’da ailelerin bu süreçten ekonomik olarak daha az etkilenmesine yönelik. Almanya yerel yönetimlerin belediyelerin daha etkin çalışması için belediyelerin aldığı Ticaret Vergisi’ni bu süre içinde almada zorlandığı için yerel yönetimlere destek verecek. Tren ve ulaşımda vatandaşların indirimli kullanmada büyük destekleri var. Yenilenebilir enerjide elektrikli otomobil, elektrikli motosiklet ve elektrikli bisiklet kullanımını yaygınlaştırma ile şehrin değişik yerlerine ” şarj istasyonu kurulmasında 500 avro desteklemede bulunuyor.


Bu bağlamda güneş enerji paneli kurarak karbon kullanımını düşürmeye yönelik her türlü yenilenebilir enerji üretimine destek için 7,5 milyar Avro destek paketi yapacak. Almanya’nın pandemi destek paketinde Almanya dışında tatile çıkmaya yönelik bir destek paketi yok. Paket tamamen Almanya’da sanayinin çarklarını çevrilmesine ile iç piyasada ekonomik canlılığa yönelik. Turizmcilerimiz destek paketiyle Almanların 10 Temmuzdan itibaren başta Antalya olmak üzere çok yoğun Alman turist gelir hayaline kapılmayalım. 81 milyonlu Almanya’da mayıs ayında işsizlik rakamları açıklandı. Almanya’da mayıs ayında işsizlik yüzde 5,8’den 6,1 yükseldi. Örneğin Almanya’da 1751 yılında kurulan bir tabanca üretim fabrikası iflas etmesine işsiz kalan 1025 kişinin mağdur olmaması başka bir alanda işe yerleştirme kapsamında 23 milyon Avro destek verecek.” diye konuştu.

ÇEKYA VE LİTVANYA TATİL YAPMADA KAPILARINI ALMANLARA AÇTI

Almanların tatil yapmada başka ülkelere kaptırmamada Yunanistan’dan sonra 6 Haziran’dan itibaren Çek Cumhuriyeti’nde (ÇEKYA) Almanlara kapılarını açtığının altını çizen Duman, şu bilgileri verdi:” Bu süreçte elimizi çabuk tutmazsak Almanları başta İspanya, Yunanistan, Yunan Adaları , Güney Kıbrıs , Fransa ,Mısır’A Kaptırabiliriz. Dünyada en fazla tatil yapan millet Almanla olduğu için gelirlerinin büyük bir kısmı turizmden olan ülkeler Almanya ile yoğun diplomatk temas içinde. Diplomatik temasta en cılız ses Türkiye diyebiliriz. Almanya ile en iyi dilplomatik teması belediyelerimizin Almanya’daki kardeş şehir olan belediyelerimiz yapıyor. ÇEKYA’dan sonra Almanlara kapılarını sonuna kadar Litvanya’da açtı. ”

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
0Shares

bekir

1973 YILINDA KONYA/ HADİM / AŞAĞIEŞENLER KÖYÜNDE DOĞDU. İLKOKULU AŞAĞI EŞENLER KÖYÜ İLKOKULUNDA BİTİRDİKTEN SONRA KÖYDEN 11 YAŞINDA AYRILDI. ORTAOKULU TAŞKEN İMAM HATİP LİSESİNDE BURSLU, LİSEYİ YİNE TAŞKENT İMAM HATİP LİSESİNDE DEVLET PARASIZ YATILI OLARAK OKUDU. LİSEDEN SONRA ANADOLU ÜNİVERSİTESİNDE HALKLA İLİŞKİLER OKUDU. ARDINDAN 1 YIL ÖZEL BİR PAZARLAMA ŞİRKETİNDE BÖLGE SATIŞ MÜDÜRLÜĞÜ YAPTI. 1996 YILINDA EVLENDİ VE 1997-1999 YILLARI ARASINDA ASKERLİK GÖREVİNİ LÜLEBURGAZ’ DA YAPTIKTAN SONRA KAMER HOLDİNG E BAĞLI BEYDERE UN FABRİKASI KONYA ŞUBESİNDE FİNANS SORUMLUSU OLARAK 8 YIL GÖREV YAPTI. 2008-2011 YILLARI ARASINDA TURİZM ACANTALARINDA TUR OPERATÖRÜ OLARAK ÇALIŞIRKEN AYNI ZAMANDA BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YAŞAMBOYU EĞİTİM MERKEZİNDEN ALDIĞI 1,5 YILLIK EĞİTİMDEN SONRA TURİZMCİ YETERLİLİK SERTİFİKASI ALDI. AŞAĞI EŞENLER KÖYÜ SOSYAL KÜLTÜR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ, TAŞKENT İMAM HATİP LİSESİ MEZUNLARI VE MENSUPLARINA AİT GÖNÜL BAĞI DERNEĞİ VE KONYA TURİZM ELÇİLERİ DERNEKLERİ KURUCU YÖNETİMLERİNDE BULUNDU. MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) KONYA / MERAM İLÇE YÖNETİMİNDE MEDYA DANIŞMANLIĞI YAPTI. MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) KONYA İL YÖNETİMİNDE MEDYA DANIŞMANLIĞI YAPTI. SİYASET AKADEMİSİ DERNEĞİ GENEL MERKEZİ YÖNETİM KURULUNDA BASIN, İLETİŞİM VE PROTOKOLDEN SORUMLU KOMİTE BAŞKANLIĞI YAPTI. SELÇUKLU İPEKYOLU GAZETESİ SORUMLU YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ YAPTI. SELÇUKLU SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ (SELSİAD) DA MEDYA DANIŞMANI OLARAK GÖREV YAPTI. 2013-2018 YILLARI ARASINDA TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ (TÜRSAB) KONYA BYK DA MEDYA DANIŞMANI OLARAK GÖREV YAPTI. TBMM DE KONYA MİLLETVEKİLİ HASAN EKİCİ’NİN İLETİŞİM KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE YAPYI TÜRKİYE TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI DERNEĞİ (ATURJET) VE DÜNYA TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI FEDERASYONU (FIJET) ÜYESİ HALEN, TURİZM VE İŞ DÜNYASINI GELİŞTİRME DERNEĞİ (TURİDER) MEDYA SORUMLULUĞU, İPEKYOLU MEDYA GENEL YAYIN YÖNETMENLİĞİ, İPEKYOLUHABER YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ, KONYA YENİGÜN GAZETESİNDE KÖŞE YAZARLIĞI, TÜRKİYE TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI DERNEĞİ (ATURJET), DÜNYA TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI FEDERASYONU (FIJET) KONYA TEMSİLCİLİĞİ, MAR-SAN SANAYİ SİTESİ İDARİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ, GELECEK PARTİSİ KONYA İLETİŞİM BAŞKANLIĞI, GELECEK PARTİSİ BÖLGE İLETİŞİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE KONYA İL BAŞKAN YARDIMCILIĞI GÖREVLERİNİ SÜRDÜRMEKTE. EVLİ VE 3 ÇOCUK BABASI.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: