Almanlar Yurtdışına Tatile Gidebilecek

Yurtdışında tatil yapılabileceğine inanmadığını söyleyen Dışişleri Bakanı Heiko Maas, tatilin yurtdışında da mümkün olacağı, hatta Avrupa ülkeleri dışında da tatile gidilebileceği mesajını verdi.

Corona virüsü salgınında dünya çapında yeni vaka ve ölüm sayılarında düşüş devam ederken, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere sıkı karantina önlemleri aşamalı biçimde kaldırılmaya devam ediyor.

Almanya’daki ‘normalleşme’ süreciyle ilgili bugün sürpriz bir açıklama geldi. Şimdiye dek yaz tatili konusunda temkinli açıklamalar yapan ve yurtdışında tatil yapılabileceğine inanmadığını söyleyen Dışişleri Bakanı Heiko Maas, tatilin yurtdışında da mümkün olacağı, hatta Avrupa ülkeleri dışında da tatile gidilebileceği mesajını verdi.

Almanya’nın dünya çapına yönelik seyahat uyarısını 15 Haziran’dan sonra kaldıracağını duyuran Bakan Maas, “Gelişmeler çok olumlu yönde gidiyor. Yeni koşullar altında Avrupa’da seyahat yapılabileceğinden yola çıkıyorum” dedi. Aralarında İtalya, İspanya ve Yunanistan olmak üzere Avrupa Birliği üyesi toplam 10 ülkenin dışişleri ve turizm bakanlarıyla telekonferansla bir görüşme gerçekleştiren Maas, nereye gidilebileceği ve tatil yapılacak ülkelerde hangi kuralların geçerli olduğu konusunda ortak bir çizgi saptanacağını söyledi.

Seyahat uyarısının 14 Haziran’da kaldırılacağını doğrulayan hükümetin Turizmden Sorumlu Müsteşarı Thomas Bareiss da “Yaz tatilini Avrupa ülkelerinde geçirme olasılığı çok yüksek” dedi. Salgının kontrol altına alındığı AB ülkelerinde güvenilir koruma imkanları sunan yerlere seyahat yapılacağını söyleyen Müsteşar Bareiss, AB dışındaki ülkelere gidiş izninin de adım adım yönlendirileceğini açıkladı. Bareiss, geçen hafta VOA Türkçe’ye yaptığı açıklamada, yaz tatili konusunda temkinli konuşmuş ve Türkiye de dahil olmak üzere AB dışındaki ülkelerle istişarelerin daha sonuçlanmadığını ifade etmişti.

Türklerin yasaklar kalkar kalmaz tatil için Türkiye’ye gitmesi bekleniyor

Yeni açıklamaların ardından seyahat uyarısının kaldırılması ve özellikle uçak seferlerinin başlaması durumunda, Türkiye’ye seyahatin de mümkün olabileceği tahmin ediliyor. Türk Hava Yolları tarafından daha önce yapılan açıklamada, Almanya’ya uçuşların 19 Haziran’da başlamasının planlandığı belirtilmişti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da hafta sonunda yaptığı bir açıklamada, “Bir terslik olmazsa 28 Mayıs gibi iç turizm hareketiyle inşallah turizm başlar. Haziran ortalarından sonra da dış turizmin belli ülkelerde başlayacağını düşünüyoruz. İç hat uçuşları, benim öngörüm, toplum disiplininde gevşeme olmazsa, veriler de aşağıya doğru gitmeye devam ederse Mayıs sonu açılır diye inanıyorum. Yurt dışı uçuşları Haziran içinde birçok noktada başlar diye aynı şekilde düşünüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Almanya’daki seyahat sektörü temsilcileri, Türkiye’de uygulamada olan 14 günlük karantina uygulamasının kaldırılması ve tatil bölgelerinde otellerin inandırıcı hijyen önlemleri sunması durumunda, Temmuz ayından itibaren Alman turistlerin Türkiye’ye gidebileceğini belirtiyor. Aynı şekilde aylardır Türkiye’den uzak kalan ve Almanya’da yaşayan Türklerin de yasakların kalkmasıyla birlikte Türkiye’ye gitmeye başlayacağı tahmin ediliyor.

Türkiye-Avrupa Araştırmalar Vakfı (Tavak) tarafından yapılan bir araştırmada, seyahat kısıtlamasının kaldırılması durumunda, bu yılın geri kalan aylarında Türkiye’ye 1,5 milyon Alman turistin gideceği tahmini yapıldı. Geçen sene 5 milyon Almanın tatilini Türkiye’de geçirdiğini anımsatan Tavak Başkanı Prof. Faruk Şen, Almanya’dan gidecek olan turistlerin sayısının Rusya’dan gideceklerden daha fazla olmasının beklendiğine dikkat çekti.

Bu arada Corona virüse karşı tedbirleri son günlerde neredeyse tüm alanlarda hafifleten Almanya’da hayatın pek çok alanındaki ‘normalleşme’ adımları sürüyor. Camiler, 20 Mayıs Çarşamba gününden itibaren tamamen ibadete açılacak. Camilerde 9 Mayıs’tan itibaren hijyen konusunda sıkı kurallar getirilerek sabah, öğle ve ikindi vakitlerinde belli sayıda insanın namaz kılınmasına izin verilmişti. Yeni kararla, hijyen ve en fazla 50 kişi kuralına uyularak, tüm vakit namazlarının yanı sıra Cuma ve teravih namazlarının da kılınması kararlaştırıldı. Bu kapsamda Pazar günü Bayram namazının kılınabileceği de öğrenildi.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
0Shares

bekir

1973 YILINDA KONYA/ HADİM / AŞAĞIEŞENLER KÖYÜNDE DOĞDU. İLKOKULU AŞAĞI EŞENLER KÖYÜ İLKOKULUNDA BİTİRDİKTEN SONRA KÖYDEN 11 YAŞINDA AYRILDI. ORTAOKULU TAŞKEN İMAM HATİP LİSESİNDE BURSLU, LİSEYİ YİNE TAŞKENT İMAM HATİP LİSESİNDE DEVLET PARASIZ YATILI OLARAK OKUDU. LİSEDEN SONRA ANADOLU ÜNİVERSİTESİNDE HALKLA İLİŞKİLER OKUDU. ARDINDAN 1 YIL ÖZEL BİR PAZARLAMA ŞİRKETİNDE BÖLGE SATIŞ MÜDÜRLÜĞÜ YAPTI. 1996 YILINDA EVLENDİ VE 1997-1999 YILLARI ARASINDA ASKERLİK GÖREVİNİ LÜLEBURGAZ’ DA YAPTIKTAN SONRA KAMER HOLDİNG E BAĞLI BEYDERE UN FABRİKASI KONYA ŞUBESİNDE FİNANS SORUMLUSU OLARAK 8 YIL GÖREV YAPTI. 2008-2011 YILLARI ARASINDA TURİZM ACANTALARINDA TUR OPERATÖRÜ OLARAK ÇALIŞIRKEN AYNI ZAMANDA BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YAŞAMBOYU EĞİTİM MERKEZİNDEN ALDIĞI 1,5 YILLIK EĞİTİMDEN SONRA TURİZMCİ YETERLİLİK SERTİFİKASI ALDI. AŞAĞI EŞENLER KÖYÜ SOSYAL KÜLTÜR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ, TAŞKENT İMAM HATİP LİSESİ MEZUNLARI VE MENSUPLARINA AİT GÖNÜL BAĞI DERNEĞİ VE KONYA TURİZM ELÇİLERİ DERNEKLERİ KURUCU YÖNETİMLERİNDE BULUNDU. MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) KONYA / MERAM İLÇE YÖNETİMİNDE MEDYA DANIŞMANLIĞI YAPTI. MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) KONYA İL YÖNETİMİNDE MEDYA DANIŞMANLIĞI YAPTI. SİYASET AKADEMİSİ DERNEĞİ GENEL MERKEZİ YÖNETİM KURULUNDA BASIN, İLETİŞİM VE PROTOKOLDEN SORUMLU KOMİTE BAŞKANLIĞI YAPTI. SELÇUKLU İPEKYOLU GAZETESİ SORUMLU YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ YAPTI. SELÇUKLU SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ (SELSİAD) DA MEDYA DANIŞMANI OLARAK GÖREV YAPTI. 2013-2018 YILLARI ARASINDA TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ (TÜRSAB) KONYA BYK DA MEDYA DANIŞMANI OLARAK GÖREV YAPTI. TBMM DE KONYA MİLLETVEKİLİ HASAN EKİCİ’NİN İLETİŞİM KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE YAPYI TÜRKİYE TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI DERNEĞİ (ATURJET) VE DÜNYA TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI FEDERASYONU (FIJET) ÜYESİ HALEN, TURİZM VE İŞ DÜNYASINI GELİŞTİRME DERNEĞİ (TURİDER) MEDYA SORUMLULUĞU, İPEKYOLU MEDYA GENEL YAYIN YÖNETMENLİĞİ, İPEKYOLUHABER YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ, KONYA YENİGÜN GAZETESİNDE KÖŞE YAZARLIĞI, TÜRKİYE TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI DERNEĞİ (ATURJET), DÜNYA TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI FEDERASYONU (FIJET) KONYA TEMSİLCİLİĞİ, MAR-SAN SANAYİ SİTESİ İDARİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ, GELECEK PARTİSİ KONYA İLETİŞİM BAŞKANLIĞI, GELECEK PARTİSİ BÖLGE İLETİŞİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE KONYA İL BAŞKAN YARDIMCILIĞI GÖREVLERİNİ SÜRDÜRMEKTE. EVLİ VE 3 ÇOCUK BABASI.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: