12 Milyar Dolarlık Turistik Hediyelik ve Hatıra Eşya Sektörü ilk kez İstanbul’da Buluşuyor

12 milyar dolarlık Turistik Hediyelik ve Hatıra Eşya Sektörünün profesyonelleri, Türkiye’de ilk kez düzenlenen Souvenir Expo Turkey’de buluşmaya hazırlanıyor. 2-5 Aralık 2021 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde yapılacak fuar, 50’den fazla ülkeden binlerce profesyonel alıcıyı sektör ile buluşturacak.

Türkiye’nin küresel ticarette Souvenir olarak adlandırılan sektörde iç piyasada 4 milyar dolar, dış piyasada ise 8 milyar dolarlık bir iş hacmine sahip olduğuna dikkat çeken ROTA Exhibitions Turkey Fuarcılık A.Ş. Ülke Müdürü Erdal Usta, “Türkiye, Turistik Hediyelik ve Hatıra Eşya sektöründe en büyük pazar payına sahip Çin’in pandemi sürecinde gerileme yaşaması nedeniyle; pazar payını arttırmada önemli bir fırsat yakaladı. Hem üretim gücümüz hem de kara, demiryolu, hava ve denizden ulaşım sağlanabilen stratejik konumumuz sayesinde; Souvenir sektöründe küresel ticarette daha büyük bir oyuncu olabiliriz.” dedi.

Souvenir Expo Turkey, sektörün ihracat hedeflerine ulaşmasına ve markalaşmasına katkı sağlayacak

Usta şöyle devam etti: “ Souvenir Expo, komşumuz Yunanistan’da 40 yılı aşkın süredir düzenli olarak organize edilen ve birçok Türk firmasının da katılımcı ve ziyaretçi olarak yer aldığı, alanında dünyadaki en başarılı fuar. Binden fazla firma her yıl düzenli olarak katılıyor. Yunanistan’da fuar ve sektör, geçtiğimiz 40 yıl boyunca birlikte büyüdü. Hemen hiç üretimi olmayan Yunanistan, bu alanda tamamen dışa bağımlı olmasına rağmen; Souvenir Expo sayesinde önemli bir iş hacmi yakalamış durumda. Geçmişte ağırlıklı olarak Çin’den ithalat yapan Yunan firmaları pandemi ile birlikte tedarik sıkıntısı yaşamaya başladı ve Türk üreticilerle bir araya gelmek için Souvenir Expo Turkey Fuarı’nı ciddi bir fırsat olarak görüyor. Souvenir Expo Turkey Fuarı’nı ülkemizde düzenleyerek, sektördeki potansiyele dair farkındalığı ve ihracatımızı arttırmayı hedefliyoruz. Firmalara, ürünlerinden nasıl daha fazla katma değer elde edebileceklerini göstermek de üstlendiğimiz ve çok önem verdiğimiz bir misyon. Fuarımızın orta vadede, merdiven altı üretimi ve kopya ürünleri ortadan kaldıracağına, sektördeki markalaşmanın artmasına katkıda bulunacağına ve ülkemize gelen turistin nitelikli ve farklı tasarım ürünler sayesinde daha fazla döviz bırakmasına hizmet edeceğine inanıyoruz. Bilinen standart ürünlerin dışında baklava, lokum, zeytin ve zeytinyağı, peştamal, bijuteri, kozmetik ürünler, bikini veya yaz sezonu moda ürünlerinin de birer souvenir olduğunu üreticilerimiz de zamanla ve fuarımızda deneyimleyerek görecekler. Ürünlerin katma değerlerini arttırması, sektörün çok daha büyük bir hızla gelişmesine yardımcı olacaktır.”

Souvenir sektörünün profesyonelleri, bu fuarda buluşuyor

2-5 Aralık 2021 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek Souvenir Expo Turkey ile ilgili hazırlıkların çok başarılı şekilde devam ettiğini ifade eden Erdal Usta; “Yerli ve yabancı 100’den fazla firma, 50’den fazla ülkeden gelecek binlerce profesyonel alıcı ile buluşacak. Halihazırda sektördeki artan talep nedeniyle üretimde yoğunluk yaşayan sektör, Souvenir Expo Turkey ile özellikle ihracatta yeni pazarlara ulaşma ve Türkiye’deki tüm firmalarla bir araya gelme fırsatı yakalayacak.” şeklinde konuştu.

En büyük üretici, toptancı ve perakendeciler Souvenir Expo Turkey’de olacak

Souvenir Expo Greece fuarından 45 gün önce Türkiye’de gerçekleştirilecek Souvenir Expo Turkey, sektördeki en büyük üretici, toptancı ve perakendecileri ülkemizde ağırlayacak. Ayrıca müzeler, havalimanlarının duty free firmaları, souvenir satan mağazalar, oteller, turizm bölgelerindeki butiklerden ilgililer 4 gün boyunca fuarı ziyaret edebilecekler.

Rota’nın uluslararası deneyimi sayesinde neredeyse tüm dünyanın haberdar olduğu fuara bu yıl 50’de fazla ülkeden ziyaretçi şimdiden kayıt yaptırdı. Ayrıca ülkemizde 100 bin noktaya fuar davetiyesi ulaştırıldı. Turistlerin ülkemize geldikleri zaman satın aldıkları kupa, magnet, anahtarlık, nazar boncuğu gibi hediyelik ürünler, mayo, bikini, peştamal, havlu, şort, güneş gözlüğü gibi yaz modası, baklava, lokum, Türk kahvesi gibi gıda ürünleri, zeytin, zeytinyağı, sabun gibi doğal ve organik ürünler, promosyon malzemeleri, valiz, çanta, kemer, deri aksesuarlar ve dekorasyon ürünleri Souvenir Expo Turkey’de sergilenecek.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
0Shares

bekir

1973 YILINDA KONYA/ HADİM / AŞAĞIEŞENLER KÖYÜNDE DOĞDU. İLKOKULU AŞAĞI EŞENLER KÖYÜ İLKOKULUNDA BİTİRDİKTEN SONRA KÖYDEN 11 YAŞINDA AYRILDI. ORTAOKULU TAŞKEN İMAM HATİP LİSESİNDE BURSLU, LİSEYİ YİNE TAŞKENT İMAM HATİP LİSESİNDE DEVLET PARASIZ YATILI OLARAK OKUDU. LİSEDEN SONRA ANADOLU ÜNİVERSİTESİNDE HALKLA İLİŞKİLER OKUDU. ARDINDAN 1 YIL ÖZEL BİR PAZARLAMA ŞİRKETİNDE BÖLGE SATIŞ MÜDÜRLÜĞÜ YAPTI. 1996 YILINDA EVLENDİ VE 1997-1999 YILLARI ARASINDA ASKERLİK GÖREVİNİ LÜLEBURGAZ’ DA YAPTIKTAN SONRA KAMER HOLDİNG E BAĞLI BEYDERE UN FABRİKASI KONYA ŞUBESİNDE FİNANS SORUMLUSU OLARAK 8 YIL GÖREV YAPTI. 2008-2011 YILLARI ARASINDA TURİZM ACANTALARINDA TUR OPERATÖRÜ OLARAK ÇALIŞIRKEN AYNI ZAMANDA BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YAŞAMBOYU EĞİTİM MERKEZİNDEN ALDIĞI 1,5 YILLIK EĞİTİMDEN SONRA TURİZMCİ YETERLİLİK SERTİFİKASI ALDI. AŞAĞI EŞENLER KÖYÜ SOSYAL KÜLTÜR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ, TAŞKENT İMAM HATİP LİSESİ MEZUNLARI VE MENSUPLARINA AİT GÖNÜL BAĞI DERNEĞİ VE KONYA TURİZM ELÇİLERİ DERNEKLERİ KURUCU YÖNETİMLERİNDE BULUNDU. MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) KONYA / MERAM İLÇE YÖNETİMİNDE MEDYA DANIŞMANLIĞI YAPTI. MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) KONYA İL YÖNETİMİNDE MEDYA DANIŞMANLIĞI YAPTI. SİYASET AKADEMİSİ DERNEĞİ GENEL MERKEZİ YÖNETİM KURULUNDA BASIN, İLETİŞİM VE PROTOKOLDEN SORUMLU KOMİTE BAŞKANLIĞI YAPTI. SELÇUKLU İPEKYOLU GAZETESİ SORUMLU YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ YAPTI. SELÇUKLU SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ (SELSİAD) DA MEDYA DANIŞMANI OLARAK GÖREV YAPTI. 2013-2018 YILLARI ARASINDA TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ (TÜRSAB) KONYA BYK DA MEDYA DANIŞMANI OLARAK GÖREV YAPTI. TBMM DE KONYA MİLLETVEKİLİ HASAN EKİCİ’NİN İLETİŞİM KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE YAPYI TÜRKİYE TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI DERNEĞİ (ATURJET) VE DÜNYA TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI FEDERASYONU (FIJET) ÜYESİ HALEN, TURİZM VE İŞ DÜNYASINI GELİŞTİRME DERNEĞİ (TURİDER) MEDYA SORUMLULUĞU, İPEKYOLU MEDYA GENEL YAYIN YÖNETMENLİĞİ, İPEKYOLUHABER YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ, KONYA YENİGÜN GAZETESİNDE KÖŞE YAZARLIĞI, TÜRKİYE TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI DERNEĞİ (ATURJET), DÜNYA TURİZM GAZETECİLERİ VE YAZARLARI FEDERASYONU (FIJET) KONYA TEMSİLCİLİĞİ, MAR-SAN SANAYİ SİTESİ İDARİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ, GELECEK PARTİSİ KONYA İLETİŞİM BAŞKANLIĞI, GELECEK PARTİSİ BÖLGE İLETİŞİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE KONYA İL BAŞKAN YARDIMCILIĞI GÖREVLERİNİ SÜRDÜRMEKTE. EVLİ VE 3 ÇOCUK BABASI.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: